CERTIFICATUL DE GARANTIE

Atesta ca produsul achizitionat beneficiaza de garantie si service in conditiile respectarii instructiunilor de instalare, utilizare, intretinere, manipulare si transport prevazute in manualul de utilizare, documentatia produsului si prezentul certificate de garantie.

Garantia se acorda in conformitate cu legile romane in vigoare la data cumpararii.

Pentru produsele la care producatorii / importatorii asigura garantia prin proceduri specifice, anexa va avea mentionat acest lucru si ROA Innovation Technology SRL va furniza si certificatul de garantie emis de producator sau importator. Conditiile de garantie inscrise in documentele emise de producator / importator prevaleaza asupra conditiilor inscrise in prezentul certificat de garantie, inclusiv modalitatea de acordare a garantiei.

CONDITII DE GARANTIE

Art. 1. OBLIGATIILE FURNIZORULUI

1. Termenul de garantie al produsului este cel specificat in prezentul certificat si se calculeaza de la data emiterii certificatului de garantie. Perioada de garantie se prelungeste cu perioada in care produsul s-a aflat in service, cu exceptia cazului in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata.

2. In lipsa conformitatii, cumparatorul are dreptul sa i se aduca produsele aflate in garantie la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, in conformitate cu conditiile din certificatul de garantie.

3. Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta intr-o perioada rezonabila de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si cumparator.

4. Interventiile pentru garantie se fac la sediul furnizorului, sau la centrele de service autorizate de producator.

Art. 2 . OBLIGATIILE CUMPARATORULUI

1. La solicitarea acordarii garantiei, cumparatorul va trebui sa prezinte certificatul de garantie, produsul in ambalajul original sau un ambalaj care sa ofere protectie echivalenta, toate accesoriile cu care a fost livrat si o descriere cat mai detaliata a defectului. Lipsa unuia dintre detaliile mentionate atrage imposibilitatea noastra de a asigura garantia.

2. Cumparatorul este obligat sa respecte instructiunile de instalare, utilizare, intretinere, manipulare si transport ale produselor cumparate, conform indicatiilor tehnice date de furnizor sau celor din manualele de utilizare.

3. Este obligatorie folosirea elementelor de cablare si conectare originale. Alimentarea se va face doar de la priza cu impamantare.

4. Cumparatorul este obligat sa pastreze intacte toate sigiliile si etichetele aplicate pe echipamente, precum si documentatia si accesoriile primite odata cu produsul.

5. Echipamentul trebuie sa functioneze in urmatoarele conditii:

a. Tensiunea de alimentare: 210V - 240V; frecventa: 50 Hz +/- 2%

b. Temperatura: 10-35C; umiditate: 65% fara condensare;

c. Echipamentele vor fi protejate de umezeala, lichide, praf, fum, vibratii, socuri mecanice, termice sau electrice

Art. 3. SITUATII CARE POT DUCE LA PIERDEREA GARANTIEI

1. Ruperea sau deteriorarea sigiliilor sau a etichetelor aplicate pe produse;

2. Instalarea necorespunzatoare: conectarea la priza fara impamantare, conectarea perifericelor in timp ce echipamentele sunt sub tensiune, nerespectarea instructiunilor de instalare sau a cerintelor de sistem date de producator.

3. Folosirea echipamentelor in conditii improprii: fluctuatii de tensiune, praf, umezeala, temperatura necorespunzatoare sau alte conditii care contravin specificatiilor producatorului.

4. Interventii asupra echipamentelor, indiferent de natura lor, efectuate de catre personal neautorizat.

5. Modificarea sau completarea datelor din certificatul de garantie de catre personal neautorizat. Orice modificare facuta de furnizor trebuie sa fie insotita de stampila.

6. Nu se acorda garantie la produsele cu urme de arsuri, sau care au componente arse, gaurite sau crapate.

7. Nu se acorda garantie pentru produsele cu urme de coroziune, lichid sau alte corpuri straine patrunse in interior.

8. Manipulare necorespunzatoare: produse cu urme de lovituri, piese rupte, sparte sau indoite, pini rupti sau indoiti, conectori deteriorati.

9. Nu se acorda garantie la produsele folosite in afara specificatiilor date de producator: cu frecventa sau tensiunea de alimentare modificata in vederea cresterii performantelor, cu sisteme de racier schimbate, modificate sau insuficiente, sau cu BIOS sau firmware modificat sau neoriginal.

10. Produse folosite cu alte accesorii sau consumabile decat cele originale: imprimante cu cartuse neoriginale sau reincarcate, folosirea altor alimentatoare decat cele originale.

11. Nu se acorda garantie pentru situatiile de incompatibilitate cu produsele care nu sunt trecute in documentatia sau listele de compatibilitate date de producator.

12. Garantia monitoarelor TFT se acorda in conformitate cu standardul ISO 13406 2 clasa II. Astfel, monitoarele cu mai putini pixeli sau subpixeli defecti decat e specificat in standard nu se considera defecte.

13. Nu se acorda garantie pentru consumabile (cartuse cu banda tusata, cartuse toner, cartuse cu cerneala, cilindru fotoconductor, acumulatoare, baterii) decat in cazurile specificate in prealabil.

14. Nu se acorda garantie pentru produse software, sau pentru defectiuni cauzate de produse software (virusi, software overclocking).

15. Nu se acorda garantie pentru defectiuni cauzate de transportatori. Receptia in vederea acordarii garantiei se face la momentul in care produsul a ajuns la sediul furnizorului sau in service-ul autorizat de producator.

Art. 4. ALTE MENTIUNI

1. In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect, adica 10 USD /ora.

2. Garantia se acorda doar clientilor nostri, noi nefiind in nici un caz raspunzatori in fata tertilor care achizitioneaza produse comercializate de noi prin acestia.

3. Garantia nu acopera eventualele pierderi de date cauzate de defectiuni ale echipamentelor aflate in garantie.

4. Prin semnarea prezentului contract, cumparatorul isi asuma obligatia de a lua la cunostinta conditiile de garantie inscrise in certificatul de garantie.

Prin semnarea de catre Cumparator a prezentei Garantii acesta certifica faptul ca produsul achizitionat este intreg, in buna stare de functionare si bune conditii de calitate, ca a primit instructiuni pentru instalarea, folosirea si intretinerea produsului si ca accepta termenii si conditiile prezentei Garantii.

Urmariti-ne pe Facebook